شكرخدا گودرزي:آموزش نياز امروز تئاتر
یزدفردا :شكر خدا گودرزي -  كارگردان و مدرس تئاتر : در حاشيه برگزاري كارگاه آموزشي كارگرداني نمايش كه به همت حوزه هنري يزد برگزار شد مشكل اساسي تئاتر استانها را عدم توجه كافي در سياستگذاري كلان نسبت به اين هنر دانست و گفت: تنها راه موفقيت تئاتر استمرار آموزش است.
وي حركت رو به رشد و ارزنده اي كه حوزه هنري يزد در زمينه آموزش و شناساندن تئاتر به اهلش آغاز كرده، مثبت ارزيابي كرد و افزود: متأسفانه هنرمندان عرصه تئاتر در شهرستانها با هم تعامل، همفكري و همكاري سازنده براي نجات اين هنر اصيل كه جوهره زندگي است ندارند و با هم بيگانه اند. اين منتقد تئاتر معتقد است بايد بين اهالي تئاتر (كوچه آشتي كنان) ايجاد گردد و روح تازه‌اي همراه با صميميت و همدلي در آن دميده شود تا در كنار آموزش‌هاي لازم و تخصصي تئاتر كشور به تعالي برسد.
 گودرزي به وجود پر شمار نوجوانان و جوانان فعال و علاقه مند به تئاتر در استانها اشاره و خاطر نشان كرد: اين نسل سرشار از انرژي ، استعداد و خلاقيت است و مي بايست با برنامه‌ريزي مناسب و طراحي چشم انداز منطقي و هدفمند به آموزش مستمر آنان همت گمارد تا به نتيجه مطلوب ودلخواه كه همان تعالي تئاتر مي‌باشد نائل آمد.
به گفته اين بازيگر تئاتر ، در شرايط كنوني تئاتر شهرستانها با چالش ها و مشكلات فراوان روبروست و موثرترين راه برون رفت ازچالش موجود، برنامه ريزي مدون، ساماندهي و آموزش مداوم هنرجويان ، علاقه مندان و فعالان عرصه تئاتر است استانها و همچنين ساخت تماشاخانه ، حمايت از توليدات هنري و برگزاري جشنواره هاي تئاتر استاني است كه بايد مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گيرد.
وي افزود: تئاتر بايد براي ارتباط با مردم طراحي و اجرا شود و در آن خواسته هاي مخاطبان نيز مورد توجه قرار گيرد تا موجب ايجاد روحيه و شادابي جامعه گردد.
اين منتقد تئاتر، از كساني كه تئاتر را تا حد يك ميان پرده تلويزيوني پايين مي آورند و به سمت كارهاي بي‌ارزش و سر گرم كننده مي‌روند انتقاد كرد و گفت: تئاتر به طور كاملاً محسوس و مشهود بر ساير هنرها و به ويژه سينما و تلويزيون كه مهمترين ابزار فرهنگي محسوب مي‌شوند تئاتر بسزايي مي‌گذارد.
آقاي گودرزي با تاكيد بر اينكه هدف تئاتر استانها كمك به تئاتر كشور است گفت: نهادها و سازمانهاي غير تئاتري مي توانند با حمايت از اين هنر تاثير زيادي بر رشد كيفي  و اعتلاي فرهنگي آن داشته باشند ، چرا كه سازمانهاي غير تئاتري بخشي از بودجه فرهنگي خود را مي توانند براي بسترسازي فرهنگي از طريق هنر تئاتر هزينه كنند كه تبعات مثبت اجتماعي در پي خواهد داشت.
وي معتقد است بهترين متولي تئاتر سازمانها و نهادهايي هستند كه نسبت به اين هنر دلسوزترند و در راستاي نهادينه كردن آن در جامعه مي كوشند.
اين مدرس تئاتر به حضور برخي چهره هاي خود شيفته در تئاتر شهرستانها اشاره كرد و افزود: يكي از مشكلات تئاتر، سفارشي كردن هنر و توليد نمايش هاي سفارشي كردن هنر و توليد نمايش هاي سفارش شده است كه تمام بودجه هاي تئاتر شهرستان براي آن توليد آن صرف مي شود و باعث منزوي شدن ساير گروه ها و بي انگيزه كردن آنها خواهد شد.
وي در پايان ابراز اميدواري كرد با حمايت و برنامه ريزي مسئولان فرهنگي استان‌ها زمينه فعاليت همه هنرمندان تئاتر فراهم شود و به شيوه هاي نو كه در پي هويت ملي و مذهبي‌اند پرداخته شود.
یزدفردا
 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا